Ukrainas parlamentā ceturtdien sēdes laikā sākās kautiņš, bet Kijevas ielās vairāk nekā divi tūkstoši komunistu pievienojās protesta akciju dalībniekiem, kuri pieprasa prezidenta Leonīda Kučmas atkāpšanos.
Kautiņš sākās pēc tam, kad kreiso spēku atbalstītāji, kas vēroja parlamenta debates apmeklētāju galerijā, pacēla plakātu, kurā aicināja noslēgt "Ukrainas, Baltkrievijas un Krievijas savienību", informēja aģentūra "Interfax".

Kārtība tika atjaunota un plakāts tika novākts. Incidentā neviens necieta un arī netika arestēts, informēja Ukrainas aģentūra "Unian".

Kijevas ielās protesta akciju dalībnieki, lielākoties pensionāri, vicināja sarkanus karogus un izkliedza saukli "Nost ar Kučmu un [premjeru Viktoru] Juščenko!".

Policija izklīdināja demonstrantus, kas bija pulcējušies pie parlamenta ēkas, taču protesta akcija bija miermīlīga, un tās dalībnieki vēlāk pulcējās pie valdības ēkas un prezidenta rezidences.

Pret Kučmu vērstas protesta akcijas ir kļuvušas par gandrīz ikdienišķu parādību Ukrainā, kur labējo un kreiso spēku opozicionāri apsūdz Kučmu saistībā ar neatkarīgā žurnālista Georgija Gongadzes noslepkavošanu.

Kučma šīs apsūdzības noraidījis un paziņojis, ka tās ir opozīcijas safabricējums.

Trešdien vairāk nekā tūkstotis cilvēku piedalījās protesta akcijās Kijevā pēc tam, kad opozīcijas grupējumi izdarīja spiedienu uz Kučmu, pieprasot viņam atkāpties no amata. Nedēļas nogalē Ukrainas galvaspilsētā policija arestēja vairākus desmitus protesta akciju dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!