Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Ministru kabinets pēc valdības ēkas blokādes noņemšanas atsācis darbu ierastajā režīmā, otrdien paziņoja premjerministra Mikolas Azarova preses pārstāvis.

"Valdība strādā normāli, pilnvērtīgi. Šobrīd mēs cenšamies panākt to, ko neizdevās padarīt dienās, kad valdības darba intensitāte bija pazemināta," sacīja preses pārstāvis Vitālijs Lukjaņenko.

Pirmās trīs teltis pie valdības ēkas tika uzstādītas vēl 24.novembrī.

Svētdien protestētāji nobloķēja visu valdības kvartālu Kijevas centrā, tika uzslietas barikādes un teltis pie Ministru kabineta, virsnieku nama.

Ukrainas milicijai naktī uz otrdienu izdevās nojaukt barikādes, ko demonstranti bija uzslējuši pie prezidenta administrācijas, valdības ēkas un parlamenta nama.

Demonstrantu uzslietās barikādes naktī uz otrdienu nojauktas arī citviet Ukrainas galvaspilsētas centrā.

Kā liecina amatpersonu izplatītais paziņojums, no barikādēm un teltīm Kijevas centrālās ielas tiks atbrīvotas līdz otrdienai.

Situācija Ukrainas galvaspilsētā joprojām ir saspringta.

Tiek ziņots, ka demonstrantu telšu pilsētiņa Kijevas Luterāņu ielā netālu no prezidenta administrācijas ēkas arī ir nojaukta.

Naktī uz otrdienu izcēlušās arī demonstrantu un likumsargu sadursmes, kurās cietuši vismaz desmit cilvēki, ziņo Ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienība "Svoboda" ("Brīvība") parlamenta frakcijas vadītājs Oļegs Tjagņiboks.

Tikmēr situācija Kijevas Neatkarības laukumā tiek raksturota kā mierīga, un saņemtas ziņas, ka uz Neatkarības laukumu dodas demonstranti no vairākiem pilsētas rajoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!