Foto: DELFI
Ukrainas Iekšlietu ministrija otrdien paziņoja, ka uzņēmēju protesta mītiņa organizatoru sniegtā informācija par 60 000 dalībniekiem ir stipri pārspīlēta un reālais protestētāju skaits bijis vismaz desmit reizes mazāks, informē "Delfi.ua".

Jau ziņojām, ka pirmdien Kijevā notika uzņēmēju protesta akcija pret jauno Nodokļu kodeksu, kas vairākiem uzņēmējiem atņems līdzšinējās priekšrocības. Sākumā mītiņotāji devās pie Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča administrācijas, taču pie uzņēmējiem neviens no prezidenta aparāta darbiniekiem neiznāca. Protesta akcijas rīkotājiem gan izdevās atdot prezidentam domāto uzņēmēju aicinājumu.

Vēlāk akcijas dalībnieki atgriezušies Kijevas centrā, Neatkarības laukumā, kurā uzsākuši telšu pilsētiņas izveidi. Sākotnēji akcijā piedalījušies aptuveni 23 000 cilvēku, taču vēlāk savus parakstus pie akcijas rīkotājiem bija atstājuši jau vairāk nekā 64 000 uzņēmēju. Akcijas rīkotāji bija prognozējuši aptuveni 60 000 dalībniekus, taču tik lielu skaits protestētāju pārsteidzis, ziņoja organizatori.

Tomēr Ukrainas Iekšlietu ministrija otrdien paziņoja, ka lielais dalībnieku skaits ir dezinformācija un to speciāli izplatījuši organizatori. "Piemēram, tika ziņots, ka 22.novembrī Neatkarības laukumā notikušajā protesta akcijā piedalījušies vismaz 50 000 cilvēku."

Milicijas darbinieku veiktajā video novērošanas kameru ierakstu pārbaudē konstatēts, ka laukumā bijuši ne vairāk kā 6000 cilvēku. Un šis skaits ir bijis tikai īsu brīdi, bet pārsvarā laukumā bijuši daudz mazāk cilvēku. Ukrainas iekšlietu ministrija norāda, ka otrdien pēcpusdienā laukumā bijuši vairs tikai aptuveni 300 protestētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!