Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas varasiestādes otrdien devušas rīkojumu pamest valsti diviem Gruzijas žurnālistiem, kuri atspoguļo protestus Kijevā.

Ukrainas drošības un imigrācijas dienesta amatpersonas devušas rīkojumu Gruzijas telekanāla "Tabula" žurnālistiem pamest valsti 24 stundu laikā vai arī rēķināties ar deportāciju piespiedu kārtā, ziņu aģentūrai AFP atklāja telekanāla direktore.

Saskaņā ar amatpersonu teikto Ukrainas drošības dienesta vadītāja vietnieks devis rīkojumu izraidīt ārvalstu žurnālistus, "kuri piedalījušies pret valdību vērstajos nemieros", bet amatpersonas atteikušās parādīt šo dokumentu, informēja telekanāla direktore.

Viņa sacīja, ka šīs apsūdzības ir absurdas un telekanāla žurnālisti paliks Kijevā, jo mutiskam rīkojumam nav juridiska spēka.

Telekanāls "Tabula" tiešraidē atspoguļoja vardarbīgās sadursmes starp protestētājiem un policiju demonstrāciju laikā, kas kopš novembra notiek Kijevā.

Jau ziņots, ka novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Janukovičs neparakstīja gaidīto asociācijas līgumu ar ES un kopš tā brīža Kijevā norisinās mierīgas opozīcijas protesta akcijas.

Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, kurš pats savulaik vadīja Rožu revolūciju Gruzijā, nedēļas nogalē apmeklēja protestētājus Kijevā un sniedza medijiem plašas intervijas tekošā ukraiņu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!