Foto: AFP/Scanpix

Ungārija sestdien uzsāka pret Eiropas Savienību (ES) vērstu kampaņu, aptaujā lūdzot mājsaimniecību padomu, kā rīkoties ar Briseles politiku, kas apdraudot Ungārijas neatkarību.

Aptaujas "Nacionālā konsultācija 2017" anketas ar virsrakstu "Apturēsim Briseli!" tiek sūtītas uz mājsaimniecībām visā valstī, preses konferencē pavēstīja valdības amatpersona Bence Tužons. "Ungārijai tuvākajā laikā priekšā ir lieli lēmumi un cīņas, [Ungārija] var uzvarēt šīs cīņas tikai tad, ja tā jūt valsts atbalstu."

Anketā ir seši jautājumi, kas lūdz pilsoņus atbildēt, "ko Ungārijai darīt" attiecībā uz ES imigrācijas politiku un kā rīkoties ekonomiskos jautājumos, tādos kā nodokļu celšana.

Viens jautājums skan "Ko Ungārijai darīt, jo, neskatoties uz virkni neseno teroraktu Eiropā, Brisele vēlas piespiest Ungāriju ielaist nelegālos imigrantus". Atbilžu varianti ir: "Nelegālie imigranti jātur uzraudzībā līdz varasiestādes izlemj viņu lietas" un "Mums jāļauj imigrantiem brīvi pārvietoties pa Ungāriju."

Pilsoņiem arī tiek vaicāts par starptautiskajām nevalstiskajām organizācijām, kuras, pēc valdības teiktā, atbalsta nelegālo imigrāciju vai iejaucas Ungārijas iekšējās lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!