168 Spānijas karavīru kontingents otrdien atstāja Torrehonas de Ardosas aviobāzi netālu no Madrides, lai dotos uz Irāku. Šie karavīri ietilpst karaspēka palīgvienībās, kas kaujas operācijās tieši nepiedalīsies.
Spāņu vienības, kas specializējušās ķīmiskā un bioloģiskā piesārņojuma likvidēšanā, dosies uz Džibuti, kur sēdīsies karakuģī "Galicia", kas pārveidots par hospitāli. Šo kuģi pavadīs mīnu kuģis un tankkuģis ar degvielu.

Pirms izbraukšanas uz Umkasras ostu Irākā "Galicia" uzņems divas lidmašīnu kravas ar 23 tonnām humānās palīdzības irākiešiem - segas, pārtika un citas pirmās nepieciešamības lietas.

Tuvākajā laikā Spānija nosūtīs uz Irāku vēl aptuveni pussimtu karavīru. Līdz ar to kopējais spāņu kontingents tur sasniegs plānotos 900 karavīrus. Paredzams, ka viņi tiks izmitināti turpat Umkasrā.

Kā raksta avīze "El Pais", nav zināms, kā Spānija un ASV dalīs spāņu kontingenta pavēlniecību. Kā izteikušās Spānijas militārpersonas, spāņu karavīri negatavojas iesaistīties kaujas operācijās un darbosies vienīgi teritorijās, kur sabiedrotie pirms tam būs nodibinājuši mieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!