Partizanskas pilsētā Primorskas novadā Krievijā uzņēmējs 16 000 rubļus (257,6 latus) lielu parādu atdevis sīknaudā, vēsta "RIA Novosti".

Uzņēmējs naudu bija parādā kādam vietējam iedzīvotājiem, bet tas atdošanu nācies pieprasīt caur tiesu. Kad tiesa piespiedusi parādu atdot, uzņēmējs 16 000 rubļu bankā samainīja pret monētām, kuras nebija lielākas par diviem rubļiem (0,03 latiem).

Nauda svērusi vairāk nekā 15 kilogramus, un tika salikta 14 maisos.

Tieši šādā izskatā uzņēmējs parādu atnesis uz tiesas nodaļu. Nauda tika pieņemta, bet lieta slēgta. Tiesas darbinieki plāno naudu aizsūtīt atpakaļ uz banku, bet kreditoram to atdot ar pārskaitījumu.

Parādu samainīšana sīknaudā ir tradicionālā metode, kā ieriebt kreditoram. Nesen Vladivostokā kādas komercfirmas vadītājs divām atlaistām darbiniecēm 37 000 rubļu (595,7 latu) kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu izmaksājis ar 10 un 50 kapeiku monētām. Šī "kompensācija" svērusi aptuveni 200 kilogramus.

Darbinieces plāno pret bijušo darbadevēju vērsties tiesā, taču juristi pieļauj, ka šādas rīcības ļaunprātību pierādīt, visticamāk, neizdosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!