Ukrainas milicija aizturējusi trīs bruņotos noziedzniekus, kuri bija aplaupījuši Vācijas bankas filiāli un, saņemot par ķīlniecēm divas darbinieces, bēga cauri Polijai un šķērsoja Ukrainas robežu, informēja amatpersonas.
"Viss ir kārtībā. Viss ir beidzies. Viņi ir padevušies. Ķīlniece ir atbrīvota," aģentūrai "Reuters" teica milicijas virsnieks Rovnas pilsētā.

Viena no divām ķīlniecēm aizbēga, kad noziedznieki pieturēja degvielas uzpildes stacijā Polijas pilsētā Ļubļinā. Noziedznieki lika viņai izkāpt un iepildīt automašīnā degvielu, taču viņai izdevās aizbēgt.

Trīs bruņoti vīrieši otrdienas vakarā aplaupīja bankas "Sparkasse" filiāli Vreštetas pilsētā Vācijas austrumos un saņēma par ķīlniecēm divas bankas darbinieces. Pēc tam viņi Slubicē šķērsoja Polijas robežu, ar ieročiem piedraudot robežsargiem un muitniekiem, ziņoja aģentūra PAP. Noziedzniekiem kopā ar otro ķīlnieci izdevās nokļūt Ukrainā.

Vācijas policija neatklāja pilnīgu informāciju par abām ķīlniecēm, taču paziņoja, ka viņas ir 25 un 39 gadus vecas. Aizbēgt izdevās 39 gadus vecajai sievietei.

Vācijas vēstniecība paziņoja, ka noziedznieki bankā nolaupījuši aptuveni 200 000 eiro (112 000 latu).

Aplaupot banku un visā pakaļdzīšanās laikā trīs noziedznieki bija melnās maskās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!