Divi homoseksuāli orientēti pingvīni veiksmīgi izperējuši olu, no kuras bija atteikušies īstie vecāki, un tagad lepni audzina mazuli, paziņoja Brēmerhāfenes zooloģiskais dārzs, kurā viņi mitinās.

"Zēpunkts un Fīlpunkts abi ir vīriešu kārtas pingvīni, taču viņi ar prieku pieņēma "Lieldienu dāvanu" un tūdaļ sāka perēt olu," teikts zooloģiskā dārza paziņojumā.

"Kad izšķīlās mazulis, viņi izturējās tieši tāpat, kā būtu izturējies heteroseksuāls pāris. Abi laimīgie tēvi tagad ir uzņēmušies ikdienas rūpes par savu adoptēto atvasi."

Zēpunkts un Fīlpunkts ir divi no sešiem homoseksuāli orientētiem Humbolta pingvīniem, kuri kļuva slaveni 2005. gadā, kad viņiem no Zviedrijas tika atvestas četras pingvīnu dāmas, lai mēģinātu "izārstēt" viņus, taču mēģinājums beidzās neveiksmīgi.

"Homoseksuālisms nav nekas neparasts dzīvnieku vidū," trešdien teica zooloģiskā dārza pārstāvis. "Sekss un pārošanās mūsu pasaulē ne vienmēr ir saistīta ar vairošanos."

Humbolta pingvīni parasti dzīvo Čīles un Peru piekrastē, taču viņu skaits ir samazinājies un tagad sasniedz 12 līdz 20 tūkstošus, jo rūpnieciskā zveja samazinājusi viņu galvenās barības - anšovu - resursus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!