Vācijas policija ir arestējusi trešo cilvēku, kas tiek turēts aizdomās par plānu uzspridzināt vilcienus, informē ārvalstu prese.
Vīrietis tiek turēts aizdomās par piederību kādai teroristu organizācijai. Vēl divi vīrieši aizturēti pēdējo septiņu dienu laikā Vācijā un Libānā, raksta BBC.

Jūlija beigās vilcienos Dortmundē un Koblencā tika atrasti spridzekļi, kuriem nebija nostrādājušas detonēšanas ierīces. Policija ir pārliecināta, ka vīriešu plāns bija nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku.

Vācijas lidostās ir pastiprināta drošības situācija, dzelzceļa kompānijas amatpersonas paziņojušas, ka stacijās tiks uzstādītas papildus videonovērošanas kameras.

Pēdējā aizturētā vārdu policija pagaidām neatklāj, taču ir zināms, ka viņš ir saistīts ar Libānas studentu Jusefu Mohamedu el-Hajdibu, kurš sestdien tika aizturēts Vācijā. Libānā policijā labprātīgi pieteicās vēl viens aizdomās turamais Džihads Hamads.

Videoierakstos redzams, ka abi vīrieši dodas uz vilcieniem ar somām. Sākotnēji tika domāts, ka tas ir šantāžas mēģinājums, taču vēlāk noskaidrojās, ka tas ir Vācijā bāzēta teroristu grupējuma roku darbs.

Pie spridzekļiem bija pieliktas zīmītes angļu un arābu valodās, un taimeris bija uzstādīts tā, lai spridzekļi eksplodētu desmit minūtes pirms vilcienu ierašanās galapunktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!