Vācijas Bādenes-Virtembergas federālās zemes sociālo lietu ministrs Andreass Renners izraisījis skandālu, paziņojot, ka ASV prezidents Džordžs Bušs ir "jānošauj" par viņa rīcību viesuļvētras izpostītajā Ņūorleānā.
Kā vēlāk paskaidroja Renners, viņš ar to domājis, ka Bušs ir jāgāž politiski. Otrdien, apmeklējot kādu vietējo kompāniju, Renners par Bušu teica: "Viņš būtu jānošauj."

Vēlāk viņš gan atsauca savu izteikumu, sakot, ka viņš ar to domājis, ka Bušs jānošauj "politiskā ziņā", raksta avīze "Reutlinger General-Anzeiger".

Opozīcijā esošie šīs federālās zemes sociāldemokrātu (SDP) politiķi pieprasīja viņa atkāpšanos no amata, norādot, ka konservatīvie 2002.gadā nekavējoties pieprasīja bijušās tieslietu ministres Hertas Doiblere-Gmelinas atkāpšanos, kad viņa, kā ziņoja prese, esot salīdzinājusi Bušu ar Hitleru.

Doiblere-Gmelina esot teikusi, ka, draudot ar uzbrukumu Irākai, "Bušs gribot novērst uzmanību no savām iekšpolitiskajām problēmām. Tas ir iecienīts paņēmiens. Tā darīja arī Hitlers."

Vēlāk viņa tika nomainīta.

Rennera Kristīgi demokrātiskā partija (CDU) tradicionāli ir tuva ASV un atklāti atbalsta Buša administrāciju atšķirībā no kanclera Gerharda Šrēdera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!