Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD), kas ir lielākā opozīcijas partija Vācijas parlamentā, aicinājusi atjaunot obligāto militāro dienestu, palielināt izdevumus aizsardzībai un apliecināt valsts uzticību NATO.

Partija arī aicina izdarīt grozījumus konstitūcijā, lai atļautu Vācijas armijai Bundesvēram - tikt izvietotam valsts robežās, ja nepieciešams, un aizsargāt robežas.

"Mūsu valsts iekšējā un ārējā drošība vairs nevar tikt aizstāvēta atsevišķi," teikts AfD dokumentā, kas tiks publicēts šodien un iepriekš nonācis ziņu aģentūras DPA rīcībā. Partija norādījusi, ka Vācijai būtu jākoncentrējas uz atbalsta sniegšanu NATO, nevis jāiesaistās Eiropas Savienības armijas veidošanā.

AfD, kas ir negatīvi noskaņota pret imigrāciju, kritizējusi valdošās koalīcijas politiku aizsardzības jomā un aicinājusi atjaunot Bundesvēru. Vācijas valdība atcēla obligāto militāro dienestu 2011.gadā. Šāds lēmums tika skaidrots ar to, ka pēc tā vairs neesot ģeopolitiskas vajadzības.

AfD uzskata, ka obligātā militārā dienesta atcelšana ir apdraudējusi Vācijas drošību, norādot, ka rezervisti būtu jānosūta aizsargāt robežas. Pēdējās parlamenta vēlēšanās 2017.gada septembrī AfD izcīnīja 12,6% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!