Foto: AFP/Scanpix
Vācijā izcēlies skandāls saistībā ar to, ka politiķi, valdības locekļi un ierēdņi tiks vakcinēti ar citādām potēm pret jauno gripas paveidu nekā parastie iedzīvotāji, pirmdien vēsta "Deutsche Welle".

Neapmierinātības vilni izraisīja presē izskanējusi informācija, ka valsts aparāta darbinieki saņems efektīvāku un vieglāk panesamu vakcīnu pret tā dēvēto "cūku gripu", nekā tā, kas paredzēta visiem pārējiem Vācijas iedzīvotājiem.

Kritika tika vērsta pret Vācijas Iekšlietu ministriju, kura pasūtījusi preparātu valsts vīriem. Ministrija gan mēģinājusi noraidīt pārmetumus, ka šis gadījums apliecina sabiedrības sadalīšanu divās klasēs. Ministrijas pārstāvji norādīja, ka minētā vakcīna tika pasūtīta pirms vairākiem mēnešiem, kad vēl neesot bijis zināms, ka tā pēc savām īpašībām var atšķirties no citām vakcīnām.

Tikmēr Vācijas kanclere Angela Merkele jau paziņojusi, ka plāno no "cūku gripas" vakcinēties pie sava ārsta ar vairākumam iedzīvotāju paredzēto vakcīnu. Tāpat plāno rīkoties veselības ministre Ulla Šmita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!