Vācijas politiskā partija "Savienība 90/Zaļie" plāno savā un, iespējams, arī visas pasaules politiskajā vēsturē pirmo virtuālo partijas kongresu.
Partijas Bādenes - Virtembergas federālās zemes reģionālā organizācija savu novembrī paredzēto kongresu sasauks nevis tradicionāli kādā kongresu namā vai sporta hallē, bet tikai un vienīgi virtuālajā telpā - Internetā. Par to presi informējis organizācijas sekretārs Andreass Brauns.

Internetā būs iespējams iepazīties ar visiem kongresa materiāliem, galvenajiem un papildu ziņojumiem par politisko stāvokli valstī un partijas uzdevumiem, programmas un statūtu grozījumu priekšlikumiem un citiem dokumentiem. Arī savus priekšlikumus un debašu tekstus kongresa delegāti varēs ievietot Internetā un diskutēt e-sarunu telpās.

Modernā kongresa rīkošanas tehnoloģija labi saskan ar rudens kongresa galveno tēmu - informācijas sabiedrība, jaunie saziņas līdzekļi, ģimenes politika modernajā sabiedrībā.

Tomēr, tā kā gan debates, gan balsošana ar Interneta starpniecību prasa laiku, jaunmodīgais kongress ilgšot gandrīz divas nedēļas ierasto divu dienu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!