Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins, kas piektdien draudēja atvilkt savus kaujiniekus no Bahmutas, svētdien paziņojis, ka saņēmis "kaujas rīkojumu", kurā Krievijas Aizsardzības ministrija apsolījusi tik daudz munīcijas, "cik nepieciešams kaujasdarbības turpināšanai".

Prigožins gan arī paziņoja, ka arī pēc aiziešanas no Bahmutas viņa kaujinieki turpināšot cīnīties par Maskavas interesēm.

Prigožina preses dienesta izplatītajā paziņojumā algotņu bandas vadonis izteicies, ka tā esot pirmā reize, kad viņš saņēmis "kaujas rīkojumu".

Viņš arī paziņojis, ka ministrija apsolījusi nostiprināt algotņu vienības flangus, lai nepieļautu Prigožina kaujinieku aplenkšanu.

Kā apgalvo algotņu vadonis, viņa bandai atļauts Bahmutā rīkoties tā, kā tā uzskata par nepieciešamu, un ka visus lēmumus, kas saistīti ar "Vagner" kaujas darbībām un attiecībām ar Aizsardzības ministriju turpmāk pieņemšot ģenerālis Sergejs Surovikins, kurš, kā iztecies Prigožins, esot vienīgais starp krievu ģenerāļiem, "kas māk karot".

Piektdien publiskotajā videoierakstā manāmi saniknotais Prigožins paziņoja, ka munīcijas trūkuma dēļ atvelk savus kaujiniekus no Bahmutas, par kuras ieņemšanu viņa formējumi cīnījušies jau mēnešiem ilgi.

Vēl sestdien tika ziņots, ka "Vagner" pozīcijas Bahmutā, sākot no trešdienas, pārņemšot Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova formējumi.

""Vagner" kaujinieki tiks saglabāti nākamajām operācijām Krievijas interesēs," Prigožina teikto svētdien citē krievu propagandas mediji.

Prigožins, kurš savulaik dēvēts par diktatora Vladimira Putina pavāru un iepriekš centās turēties ēnā, sākoties atkārtotajam Maskavas iebrukumam Ukrainā, atklāti atzinis, ka ir "Vagner" dibinātājs, un sācis spēlēt arvien pamanāmāku lomu Krievijas politikā. Taču tas daļā Krievijas elites izraisījis nepatiku, jo tā bijušo kriminālnoziedznieku, kas savulaik tiesāts par laupīšanu, neuzskata par piederīgu savam lokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!