Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons izteicies, ka Rietumi var lepoties ar 20 gadu ilgajā misijā Afganistānā paveikto, neraugoties uz faktu, ka teroristiskais grupējums "Taliban" pārsteidzoši īsā laika periodā pārņēma varu šajā valstī, raksta "Politico".

Pirmdien, uzrunājot deputātus britu parlamenta apakšpalātā, Džonsons aizstāvēja Apvienotās Karalistes 20 gadu ilgo militāro darbību Afganistānā.

"Ja kādam ir kārdinājums teikt, ka mēs šajā valstī [Afganistānā] neko neesam sasnieguši 20 gadu laikā, pasakiet viņiem, ka mūsu bruņotie spēki un mūsu sabiedrotie ļāva 3,6 miljoniem meiteņu iet skolā," sacīja premjers. "Pastāstiet viņiem, ka šī valsts un Rietumu pasaule visu šo laiku bija aizsargāta no "Al Qaeda" Afganistānā."

Viņš piebilda: "Mēs varam lepoties ar saviem bruņotajiem spēkiem un visu, ko viņi ir sasnieguši, un par mantojumu, ko viņi atstājuši."

Džonsons sacīja, ka Lielbritānija darīs visu iespējamo, lai evakuētu valstī palikušos britu pilsoņus un bijušos afgāņu tulkus, kas sadarbojās ar Rietumu spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!