Foto: stock.xchng
Vatikāns pirmdien paziņoja, ka atsauc savu nunciju (vēstnieku) Īrijā pēc ziņojuma publicēšanas par Romas katoļu baznīcas attieksmi pret priesteru pedofilijas gadījumiem, kurš izraisījis plašu sašutumu Īrijā.

"Apustuliskais nuncijs Džuzepe Leanca ir atsaukts uz konsultācijām "pēc Īrijas tiesu iestāžu ziņojuma publicēšanas par pedofilijas gadījumiem Kloinas diecēzē " un it īpaši reakcijas uz šo ziņojumu dēļ", teikts Vatikāna paziņojumā.

Tā sauktā Kloinas ziņojuma publicēšana šomēnes izprovocēja Īrijas premjera Endas Kenija asu vārdisku uzbrukumu Vatikānam, un viņa reakcija katoliskajā Īrijā lielākoties tika novērtēta atzinīgi.

Premjers debatēs parlamenta apakšpalātā sacīja, ka Romas katoļu baznīcas nespēja tikt galā ar šiem gadījumiem parāda" disfunkcijas, atsvešinātības, elitārisma un narcisisma" kultūru Vatikānā. Viņš arī kritizēja Romas katoļu baznīcas izturēšanos kā "pilnīgi apkaunojošu".

Ziņojumā tika nosodīta Romas katoļu baznīcas attieksme pret 19 garīdzniekiem izvirzītām apsūdzībām pedofilijas gadījumos Kloinas diecēzē no 1996. līdz 2009.gadam, un tā tika nosaukta par "neatbilstošu un nepiemērotu".

Vatikāns pagājušajā nedēļā paziņoja, ka "piemērotā brīdī " atbildēs uz šo ziņojumu, un aicināja uz "objektivitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!