Trešdien sagūstīto un desmit stundas autobusā turēto 26 bērnu vecāki Filipīnās ir izteikuši savu pateicību ķīlnieku sagrābējiem, kas bija pieprasījuši bērniem labāku izglītību un dzīves apstākļus. Vecāki ir atteikušies izvirzīt prasības tiesā šo divu vīriešu sodīšanai, kā arī nodēvējuši viņus par nabadzīgo iedzīvotāju varoņiem, raksta aģentūra AP.
Atgādināsim, ka trešdien izskanēja ziņas par gandrīz 30 bērnu un divu audzinātāju sagūstīšanu autobusā netālu no kāda dienas aprūpes centra Filipīnu galvaspilsētā Manilā. Vēlāk kļuva zināms, ka bērni ir šī aprūpes centra audzēkņi, savukārt viens no ķīlnieku sagrābējiem – šī centra vadītājs, kurš ar šādu ekstrēmu metodi vēlējās pieprasīt no amatpersonām labāku izglītību bērniem no nabadzīgajām ģimenēm.

Amatpersonas, kuras nav aizkustinājis iedzīvotāju atbalsts ķīlnieku sagrābējam, piektdien sagatavojušas apsūdzības par cilvēku nolaupīšanu un ieroču un sprāgstvielu nēsāšanu, par ko var sodīt ar līdz pat 40 gadiem cietumā. Arī valsts prezidente Glorija Arojo nodēvējusi šo rīcību publicitātes piesaistīšanai par terorismu. Iedzīvotāji sola rīkot demonstrācijas aizturēto vīriešu atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!