Venecuēlā pirmo reizi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu atņemta autovadītāja apliecība, policijai pieķerot kādu autobusa vadītāju, kurš traucās milzīgā ātrumā, braucot ar autobusu, kuram nebija viena aizmugurējā riteņa.

Policija 41 gadu veco Ramonu Parru pieķēra, kad tas vadīja ļaužu pārpildītu autobusu, kuram nebija viena  aizmugurējā riteņa. Autobusā atradās krietni vairāk cilvēku nekā atļauts un viens no tā sešiem riteņiem atradās nevis zem autobusa, bet gan tā salonā. Par to policija viņam uz gadu atņēma tiesības sēsties pie stūres.

"Ir svarīgi uzsvērt, ka tas ir kas nepieredzēts, pirmo reizi Venecuēlas vēsturē mēs anulējam vadītāja apliecību uz 12 secīgiem mēnešiem," klāstīja policijas pārstāvis.

Venecuēlā degviela ir ļoti lēta, cenas nav mainītas vairākus gadus, tādēļ daudzi brauc ar sporta automašīnām vai jaudīgām mašīnām, piemēram, 1970.gada "Ford Mustang".

Arī ceļu satiksmes noteikumi ir ne īpaši izplatīts jēdziens. Alkohola pārbaudi ir piedzīvojis tikai retais. Lielākā daļa automašīnu, autobusu un kravas mašīnu pārvietojas ar ātrumu 160 kilometri stundā.

Likums, kurā paredzēta autovadītāja apliecības atņemšana uz konkrētu laiku, pirmo reizi Venecuēlā tika ieviests 2008.gadā, tomēr līdz šim tas nebija izmantots. Maksimālais termiņš vadītāja apliecības atņemšanai ir pieci gadi, ko var piespriest, ja pārgalvīgais autovadītājs ir kādu nogalinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!