Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro noziedzības līmeņa pieaugumā vaino televīzijas seriālus.

Maduro paziņojis, ka ziepju operas izplatot aplamas vērtības, slavinot vardarbību, ieročus un narkotikas.

Jo īpaši asu kritiku Venecuēlas prezidents veltījis populārajai telenovelei "De todas maneras Rosa," kas tiek demonstrēta valsts lielākajā raidsabiedrībā "Venevision".

Maduro paziņojis, ka telekanāls gūst peļņu, rādot vardarbību. Viena no melodrāmas galvenajām varonēm psihiski nelīdzsvarotā kādreizējā skaistumkonkursu laureāte Andreina Valeho noindē savu māti, cenšoties slēpt sava dēla paternitāti.

Venecuēlas viceprezidents Horhe Areasa pirmdienas vakarā tikās ar raidsabiedrību un maksas televīzijas operatoru pārstāvjiem, lai pārskatītu telekanālu piedāvāto saturu skatītākajā laikā. Viceprezidents brīdināja, ka telekanāli riskē pārkāpt 2004.gadā pieņemto likumu, kas nosaka par pienākumu nodrošināt "sociāli atbildīgas" programmas.

Pagaidām vēl nav skaidrs, vai Venecuēlas valdība ierobežos telekanālu saturu un noteiks bargākus noteikumus Latīņamerikā tik populārajiem televīzijas seriāliem.

Tikmēr analītiķi uzskata, ka šādi neizdosies samazināt lielo slepkavību skaitu, kas, pēc ANO datiem, Venecuēlā ir piektais augstākais pasaulē.

Novērotāji uzskata, ka Maduro kampaņa varētu būt attaisnojums vēl plašākai plašsaziņas līdzekļu ierobežošanai.

Saskaņā ar aktīvistu organizāciju aplēsēm, pērn Venecuēlā noslepkavoti 24 000 cilvēku jeb 79 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju.

Valdība šādus datus apstrīd, taču tā pēdējos gados nav publiskojusi oficiālo noziedzības statistiku. Amatpersonas norāda, ka pērn bijušas 39 slepkavības uz 100 000 iedzīvotāju, kas arī ir augstākais līmenis Dienvidamerikā un astoņas reizes pārsniedz ASV rādītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!