Grieķijas ārkārtas dienesti trešdien otro dienu pēc kārtas cenšas atjaunot autosatiksmi un dzelzceļa satiksmi, jo vētru nodarītā postaža pārrāvusi svarīgākās transporta līnijas starp valsts ziemeļiem un dienvidiem, pavēstīja Civilās aizsardzības pārvaldes amatpersona.
Zemes nogruvuma dēļ uz laiku slēgta nacionālā automaģistrāle, kas savieno Atēnas un valsts ziemeļus, un bojāta tilta dēļ otro dienu pēc kārtas izjaukta vilcienu satiksme pa vienīgo dzelzceļa līniju starp ziemeļiem un dienvidiem, paziņoja Civilās aizsardzības pārvaldes operāciju centra vadītājs Adrians Gurbacis.

"Pašlaik uz Atēnu-Saloniku automaģistrāles strādā zemes darbu mašīnas, un es nedomāju, ka satiksme būs apturēta uz ilgu laiku," viņš sacīja.

Grieķijas dzelzceļa organizācija (OSE) paziņoja, ka izjaukta vilcienu satiksme starp Atēnām un Salonikiem, jo pārplūdusi upe sabojājusi dzelzceļa tiltu.

Noorganizēti autobusi, lai pasažieri varētu apbraukt bojāto posmu, kura remonts prasīs aptuveni 20 dienas, paziņoja OSE.

Centrālajā Magnisijas reģionā dažās pēdējās dienās ugunsdzēsēji izsaukti izsūknēt ūdeni no aptuveni 500 mājām, sacīja Gurbacis. Līdzīgas problēmas piemeklējušas aptuveni 100 māju Atēnu apkaimē.

Grieķija kopš nedēļas nogales piedzīvo vētras un pamatīgas lietusgāzes, kas otrdien vairākos desmitos Grieķijas salu izraisīja plūdus un elektroenerģijas piegādes traucējumus.

Vairākas dienas ilgušie plūdi Egejas salās nodarījuši bojājumus vairākiem desmitiem māju, iznīcinājuši kultūraugu ražas, autoceļus un izraisījuši elektrības piegādes pārrāvumus.

Vissmagāk cietuši valsts ziemeļu apgabali.

Vētru fronte tagad pārvietojusies uz valsts dienvidaustrumiem, un trešdien tiek prognozētas spēcīgas lietusgāzes Kiklādu salās, Dodekaneses salās un Krētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!