Foto: Reuters/Scanpix

Aculiecinieki Persijas līča valstī Katarā pie Al Udaidas militārās gaisa spēku bāzes nofilmējuši, kā gaisā paceļas ASV bumbvedējs "Rockwell B-1 Lancer" jeb "B-1B".

Kā norādījis video autors, stratēģiskais bumbvedējs dodas iznīcināt teroristu organizācijas "Daesh" pozīcijas. Netiek gan precizēts, vai tās atrodas Irākā vai Sīrijā un kāds tieši ir iznīcinātāja mērķis.

Very low pass by #USA B1 Bomber in al-Udeid AB in #Qatar while on its way to bomb #ISIS targets in #Syria & #Iraq pic.twitter.com/Zg9vtn0VtH— Rami (@RamiAILoIah) September 14, 2016

Jau ziņots, ka ASV vadītā starptautiskā koalīcija bombardē džihādistu pozīcijas Irākā un Sīrijā, kā arī Lībijā un Kamerūnā. Tāpat tā nodrošina gaisa atbalstu Irākas, Kurdistānas, Turcijas, Sīrijas kurdu vadīto "Sīrijas Demokrātisko spēku" un atsevišķu Sīrijas opozīcijas grupējumu cīņās ar "Daesh".

Piemēram, cita starpā koalīcijas oficiālajā "Youtube" profilā publicēts, kā uzlidojumā 25. augustā iznīcinātas ar sprāgstvielām pildītu automašīnu izgatavošanas darbnīcas pie Mosulas, Irākas ziemeļos:

30. augustā novērošanas lidmašīna nofilmējusi, kā ar vadāmo raķeti tiek iznīcināts kādā angārā daļēji paslēpts tanks pie Džihādistu pašpasludinātā kalifāta galvaspilsētas Rakas Sīrijā:

Savukārt 9. augustā koalīcijas uzlidojumā iznīcinātas ēkas Sultanabdalahā uz dienvidiem no Mosulas Irākā:

ASV vadītās koalīcijas uzlidojumi džihādistiem tiek īstenoti gandrīz katru dienu. Pirms nedēļas tās pārstāvji medijiem norādīja, ka pēdējo divu mēnešu laikā Mosulā vien nogalināti vairāki desmiti "Daesh" formējumu komandieri un līderi.

Jūlija beigās tika ziņots, ka pret džihādistiem kopš operācijas sākuma veikti aptuveni 14 000 uzlidojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!