Foto: Saeimas administrācija

Sestdien, 23. augustā, svinīgā ceremonijā Lietuvas pilsētā Saločos atklāja Baltijas ceļa 25. gadadienai veltīto pieminekli. Ceremonijā piedalījās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), kā arī Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene un Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Eiki Nestors.

"Brīvas un plaukstošas Baltijas valstis ir mūsu kopīgs sasniegums. Mēs pierādījām pārējai pasaulei, ka draudzīgu nāciju vienotība var mainīt vēstures gaitu. Tikai kopīgiem spēkiem un ar savstarpēju uzticību un koordinētu rīcību mums ir izdevies gūt panākumus," teica Āboltiņa.

Viņa akcentēja, ka Baltijas ceļš kopš tā laika ir bijis mūsu veiksmes pamats, kā arī virziens, kas jāuztur. "Tas iedvesmoja pārējo pasauli ar apbrīnojamu vienotību un alkām pēc brīvības. Mēs sadevāmies rokās no Tompeja pils Tallinā cauri Latvijai līdz Ģedimina tornim Viļņā. Tādējādi mēs apliecinājām, ka saskaņotas idejas spēks, spēj izjaukt šķietami stabilas totalitāri veidotas sistēmas. Tas bija kluss, bet spēcīgs protests."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!