Teroristu organizācijas "Islāma valsts" pārstāvji izplatījuši video, kurā redzams, kā bārdaini vīri kādā muzejā ar āmuriem un urbjiem iznīcina nenovērtējamus kultūras dārgumus. Tiek uzskatīts, ka šie skati filmēti Irākas ziemeļu pilsētā Mosulā, vēsta raidsabiedrība "Al Jazeera".

Starp iznīcinātajām vērtībām ir redzama arī kāda milzīga asīriešu aizsardzības dieva skulptūra ar buļļa ķermeni un spārniem, kura varētu būt tapusi 9. gadsimtā pirms mūsu ēras.

"Ak musulmaņi, šie artefakti un elku tēli bija dievi, kurus cilvēki pielūdza pirms daudziem gadsimtiem Alāha vietā," piecu minūšu garajā video stāsta viens no bārdainajiem vīriešiem, "mūsu pravietis pavēlēja mums aizvākt šīs statujas gluži kā to darīja viņa sekotāji, kad viņi iekaroja nācijas."

"Islāma valsts" jau līdz šim iznīcinājusi dažādas svētvietas, kā arī musulmaņu mošejas, lai likvidētu visu, kas viņu acīs ir uzskatāms par ķecerību. Tāpat tiek uzskatīts, ka daudzas senlietas grupējums pārdevis melnajā tirgū, kas ļauj viņiem iegūt līdzekļus militāro operāciju veikšanai.

Irākas ziemeļdaļā esošā Mosula, kas ir arī valsts otrā lielākā pilsēta, kā arī tai pieguļošā province džihādistu rokās nonāca pērnā gada jūnijā, kad Irākas drošības spēki atkāpās gandrīz bez cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!