Japānas telekanāls demonstrējis novērošanas kameru video, kurā esot redzams, kā Kualalumpuras lidostā Malaizijā 13. februārī nāvējoši saindēja Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāli Kimu Čennamu.

Kims Čennams savulaik tika uzskatīts par iespējamo sava tēva Kima Čenira pēcteci Ziemeļkorejas vadoņa krēslā, bet jau gadiem dzīvo ārpus valsts. Dienvidkorejas izlūki uzskata, ka pusbrāļa slepkavību pasūtījis tagadējais izolētās valsts līderis Kims Čenuns.

Kims Čennams mira ceļā uz slimnīcu, pēc tam, kad Kualalumpuras lidostā viņš saindēts ar kādu indīgu vielu.

Japānas "Fuji TV" pārraidītajos kadros redzams uzbrukums vīrietim, kurš, domājams, ir Kims Čennams. Kungu no aizmugures sagrābj sieviete baltā džemperī, ar rokām aizklājot viņa seju, saskatāms ierakstā. Pēc tam sieviete ātri dodas prom.

Citos kadros redzams, ka vīrietis slauka savu seju un vēršas pie lidostas personāla, tad ar saviem spēkiem kāda formā tērpta vīrieša pavadībā aiziet līdz termināļa medpunktam.

Saistībā ar slepkavību Malaizijā ir aizturētas četras personas – vjetnamiete, indonēziete, malaizietis un ziemeļkorejietis. Policija turpina meklēt vēl citus aizdomās turētus ziemeļkorejiešus, kas varētu būt pametuši valsti drīz pēc slepkavības, norāda "The Guardian".

Indonēzijas policija iepriekš paziņoja, ka šīs valsts pilsone nav zinājusi, ka piedalās slepkavībā, bet uzskatījusi, ka piedalās televīzijas izjokošanas šovā. Tiesa, video redzamie kadri neapliecina Indonēzijas policijas teikto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!