Visu otrdienu Ukrainā turpinājās milzu ugunsgrēks naftas bāzē pie Kijevas, kuru lokalizēt izdevās vien vakarpusē, bet trešdien dzēšanas darbi turpinās. "Radio Brīvā Eiropa" nofilmējusi ugunsnelaimi ar bezpilota lidaparātu.

Ugunsgrēks naftas bāzē, kurā atrodas pavisam 17 rezervuāri ar degvielu, sākās 8. jūnija vakarā. Nakts laikā tas pieņēmās spēkā. Otrdien no rīta atskanēja sprādziens, liesmas izplatījās uz citām cisternām, kā arī pārmetās uz blakus esošām ēkām un mežu.

Katastrofā gājuši bojā četri cilvēki – trīs glābēji un viens naftas bāzes darbinieks. Vēl 12 cilvēki cietuši.

Līdz otrdienas vakaram liesmas izdevās lokalizēt. Uz trešdienas rītu pilnībā izdegusi degviela četros rezervuāros un ugunsgrēks joprojām ir lokalizēts un tiek kontrolēts, atsaucoties uz iekšlietu ministru Arsenu Avakovu, ziņo "Korrespondent.net".

Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīkošanās ar aprīkojumu naftas produktu zādzības mēģinājuma laikā, aģentūrai UNIAN atklāja avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Tikmēr Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome izvirzījusi divas notikušā versijas.

"Divas šī ugunsgrēka sākšanās versijas: pirmā – un arī reālākā – tehniskās drošības noteikumu pārkāpums, otrā – tā ir diversija. Ugunsgrēka iemesls tiks noskaidrots tikai pēc tam, kad tas tiks pilnībā lokalizēts," preses konferencē paziņoja padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!