Zaudējot dzīvību, svētdien kāda sieviete Ķīnā varonīgi izglābusi savu dēlu, kad abi iekrituši kustīga eskalatora mehānismā, redzams ziņu aģentūras "Reuters" rīcībā esošā video.

Māte un dēls atradās "AZG" tirdzniecības centrā Hubei provinces dienvidos. 30 gadus vecā sieviete ar dēlu devušies augšup pa eskalatoru, kur gaidīja divas tirdzniecības centra darbinieces, bet, nonākot pie pēdējiem pakāpieniem, eskalatora augšējā metāla plāksne ielūza un izveidoja caurumu. 

Pirms sieviete pazuda eskalatorā, viņai izdevās pagrūst dēlu prom tā, lai viņu varētu satvert abas tirdzniecības centra darbinieces. Viena no darbiniecēm centās izvilkt arī sievieti, bet eskalators turpināja darboties un ievilka sievieti iekšā.

Pēc četru stundu ilgas glābšanas operācijas, ugunsdzēsēji paziņoja, ka sieviete zaudējusi dzīvību, atsaucoties uz policiju, ziņo ārzemju mediji. 

Sākotnējā izmeklēšanā atklājās, ka pirms negadījuma tirdzniecības centra darbinieki rīkojās neatbilstoši drošības noteikumiem. Dažas minūtes pirms nelaimes, bija tapis zināms, ka eskalatora mehānismā ir radušās problēmas, bet centra darbinieki nepārtrauca tā darbību, ziņo ārzemju mediji. Vietējās varas iestādes sākušas izmeklēšanu un veic pārbaudes citiem centra eskalatoriem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!