Foto: Kadrs no video

Ukrainas Krimas pussalas austrumos pēdējās nedēļās pieredzētas lielas lietusgāzes, un plaši apgabali, tostarp Kerčas pilsētas daļas, šobrīd ir applūdušas. Plūdu reportāža no Krievijas spēku okupētās pilsētas izpelnījusies uzmanību kāda cita iemesla dēļ – laivai ar okupācijas varas faktisko līderi Sergeju Aksjonovu sākotnēji neizskaidrotu iemeslu dēļ redzami līdzi peldoši trīs cilvēki.

Okupācijas varas televīzijas kanāla "Krim 24" pārraidītajos kadros redzams, kā Akjonovs kopā ar citām amatpersonām laivā peld pa applūdušajām Kerčas ielām. Viņiem fonā šķietami pašsaprotami kraulā seko trīs apģērbti cilvēki.

Šie sirreālie kadri jau nodēvēti par "reālās dzīves mēmi" un "delfīnu atgriešanos Kerčā", raksta "The Moscow Times". Tikmēr citi jau uzreiz pēc kadru pārpublicēšanas soctīklos izteikuši nopietnākas un ticamākas norādes, ka tērpi līdzinās militārām formām un kadros redzamie ir Aksjonova miesassargi.

Situāciju absurdāku gan padarījis tas, ka par spīti video popularitātei amatpersonas sākotnēji nav centušās uzfilmēto skaidrot. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvji pat izteikušies, ka redzamie esot parasti cilvēki, kuri "pieņēmuši dīvainu lēmumu" doties pakaļ laivai peldus. Ministrijā arī norādījuši, ka šiem cilvēkiem neesot bijusi nepieciešama palīdzība no laivā sēdošajiem.

Aksjonovs gan vēlāk pats paziņoja, ka video redzamie cilvēki ūdenī esot Ārkārtas situācijas ministrijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!