Foto: Kadrs no video

Globālā tīmekļa plašumos populārs kļuvis video, kurā Libānas televīzijas raidījuma vadītāja pārtrauc interviju ar islāma pazinēju, kurš sievieti aicināja "aizvērties", vēsta laikraksts "The Guardian".

2. martā pārraidītajā "Al-Jadeet TV" raidījumā notika diskusija par kristiešu pievienošanos sunnītu grupējumam "Islāma valsts" (IS). Ēterā viedoklis tika vaicāts Londonā esošam ēģiptiešu islāma ekspertam šeiham Hani al Sibajam.

Kad šeihs sāka savu stāstu ar atkāpšanos vēsturē, raidījuma vadītāja un universitātes profesore Rima Karaki aicināja kungu koncentrēties uz jautājumu un atbildēt, kā IS mūsdienās piesaista kristiešus.

"Klausies, nepārtrauc mani. Es atbildēšu, kā man ir lūgts," atcirta Sibajs, piebilstot, ka neatbildēs tā, kā "tev patīk, jo es esmu šeit, lai kalpotu idejai, kurai es ticu".

Karaki, turpinot vārdu apmaiņu, tad paskaidro, ka raidījumam ir ierobežots laiks. Abi tad turpina strīdu ēterā. "Kā gan lai es respektēju tādu šeihu kā tu, kurš liek raidījuma vadītājam aizvērties?" strīda laikā jautā sieviete.

"Būt tevis intervētam ir zem mana goda. Tu esi sieviete, kura..." paspēja pateikts islāma zinātājs, pirms viņa mikrofons tika atslēgts. 

"Tikai vienu sekundi. Vai nu būs abpusēja cieņa, vai intervija ir galā," atbildēja Karaki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!