Trešdien milzīgs ugunsgrēks praktiski iznīcinājis vēsturisko 19.gadsimtā celto Īstbornas piestātni, vēsta Lielbritānijas mediji.

Ugunsgrēka vietā ieradušies vairāk nekā 60 ugunsdzēsēji. Visi cilvēki, kas atradās uz piestātnes, tika nekavējoties evakuēti. Neviens šajā negadījumā nav cietis.

Cilvēkiem, kas trešdien bija atbraukuši atpūsties un sauļoties, atlika vien noskatīties, kā populārajā pludmalē esošā ēka un piestātne sadeg liesmās.

Lielbritānijas iedzīvotāji steidzās dalīties ar iespaidiem par notikumu sociālajos tīklos, publicējot ugunsgrēka fotogrāfijas un komentējot notikušā sekas.

Vairāki iedzīvotāji norādīja, ka kļuvuši par lieciniekiem, kā gaisā "izkūp daļa no tautas vēstures". Tika ziņots par milzīgām uguns liesmām un bieziem melniem dūmiem.






Piestātne celta 19. gadsimta 70. gados. Agrāk tur atradās teātris un "camera obscura", bet vēlāk – kafejnīcas, restorāni un naktsklubi. Piestātne tika uzskatīta par vienu no Īstbornas ievērojamākajām atpūtas vietām, un ne vienu reizi vien tā tika iemūžināta televīzijas un mākslas filmās.

Tas nav pirmais šāda notikums Lielbritānijā. 2010. gadā uguns liesmas pilnībā iznīcināja piestātni Hastingsā, bet 2003. gadā – Braitonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!