Foto: kadri no video

Naktī uz svētdienu Maskavas centrs piedzīvojis dronu uzbrukumu – divi bezpilota lidaparāti bojājuši biroja ēkas biznesa rajonā "Moscow-City", bet vēl viens, kā apgalvo Krievijas iestādes, notriekts Piemaskavā, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

"Šonakt notika ukraiņu bezpilota lidaparātu uzbrukums. Nenozīmīgi bojātas divu biroju augstceltņu fasādes. Upuru un cietušo nav," paziņots Maskavas mēra Sergeja Sobjaņina "Telegram" kanālā.


BBC norāda, ka ap piekto un sesto stāvu ir cietusi 50 stāvus augstā ēka "IQ-kvartāls", kurā atrodas trīs Krievijas ministriju biroji un dzīvojamie apartamenti. Kādā "Telegram" kanālā publicētā video redzams, ka sprādziena rezultātā pa apkārtni izkaisīti Digitālās attīstības ministrijas dokumenti.


Savukārt augstceltnei "Oko-2" saplīsuši logu stikli no pirmā līdz ceturtajam stāvam. Pirmais drons Maskavā sprādzis ap pulksten 3.20 naktī, bet otrs ap 4.10.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka vēl viens drons iznīcināts Maskavas apgabalā, savukārt divi "apspiesti ar radioelektroniskās cīņas līdzekļiem, zaudējot vadāmību, nogāzās "Moscow-City" nedzīvojamo ēku kompleksā". Ukraina notikušo nav komentējusi.

Incidenta dēļ īslaicīgi tika slēgta ielidošana un izlidošana no Maskavas Vnukovas lidostas, ziņoja aģentūra TASS.

Šis ir jau ceturtais bezpilota lidaparātu uzbrukums Maskavā kopš maija sākuma. Iepriekšējais notika 24. jūlijā.

Nesaistīti ar Maskavas incidentu Krievijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka naktī novērsts dronu uzbrukums anektētajā Krimas pussalā. 16 droni esot iznīcināti ar pretgaisa aizsardzības līdzekļiem, bet vēl deviņi nomākti ar radioelektroniskās cīņas līdzekļiem un nav sasnieguši mērķus.

Atgādinām, ka sestdien vakarā Ukraina ziņoja par veiksmīgu triecienu pa Čonharas tiltu, kas savieno Krimu ar Hersonas apgabalu un ir nozīmīgs loģistikas maršruts okupācijas spēku apgādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!