Foto: Kadrs no video

Meksikas līcī piektdien (pēc Latvijas laika naktī uz sestdienu) pēc incidenta pie Meksikas valsts naftas kompānijas "Petroleos Mexicanos" ("Pemex") platformas radās gāzesvada noplūde, kuras rezultātā zem ūdens izcēlās ugunsgrēks.

Pēc tam, kad naftas kompānija nosūtīja uz incidenta vietu kuģus, lai liesmas dzēstu no malas, ugunsgrēku izdevies apdzēst piecu stundu laikā, vēsta "Pemex" pārstāvji.

Noplūde izcēlusies tikai aptuveni 150 metrus no dabas resursu ieguves platformas. Neviens cilvēks incidentā neesot ievainots, bet pagaidām nav zināms, cik lielu kaitējumu dabai gāzes noplūde un ugunsgrēks nodarījis. Sociālajos tīklos notikušā video jau kļuvis par kārtējo argumentu, lai dabas aizstāvji cīnītos pret dabas resursu ieguvi Meksikas līcī.

Pirms 11 gadiem, 2010. gada 20. aprīlī pēc sprādziena uz "Deepwater Horizon" naftas platformas, kurā tika nogalināti 11 strādnieki, gandrīz piecus mēnešus līcī noplūda nafta, kā rezultātā tika pieredzēta viena no lielākajām cilvēka izraisītajām vides katastrofām ASV un pasaules vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!