Maķedonijas policija trešdien likusi lietā asaru gāzi, kad simtiem migrantu, pārsvarā pakistānieši, centušies ielauzties Balkānu valstī no Grieķijas, vēsta aģentūra "Reuters".

Neitrālajā joslā starp Grieķijas un Maķedonijas robežām ir palikuši aptuveni 1500 pakistāniešu, marokāņu un irāņu, kopš Balkānu valstis Serbija, Maķedonija un Horvātija novembrī paziņoja, ka ielaidīs savās teritorijās tikai Sīrijas, Irākas un Afganistānas bēgļus.

Tas izraisīja dienām ilgi pierobežas telšu nometnēs aukstos laika apstākļos palikušo migrantu protestus.

Trešdienas sadursmes sākās pēc tam, kad aptuveni 200 cilvēku lielai grupai tika liegta iekļūšana Maķedonijā. Pūlis sāka iet gar tikko uzcelto robežžogu, meklējot alternatīvas iekļūšanas iespējas.

Lai savaldītu migrantus, kas centās ielauzties Maķedonijā, policija likusi lietā asaru gāzi un, kā pastāstīja kāds "Reuters" aculiecinieks, raidījusi gaisā brīdinājuma šāvienus. Savukārt aptuveni 500 cilvēku liela migrantu grupa bloķējusi robežšķērsošanas punktu, neļaujot Maķedonijā iekļūt patvēruma meklētājiem, kuriem iekļūšana nav liegta.

"Ja mēs nevaram šķērsot, tad neviens nevarēs," saukuši neapmierinātie migranti.

Bēgot no vardarbības un nabadzības, šogad Eiropā ir ieradušies jau vairāk nekā 800 000 migrantu, galvenokārt no Tuvajiem Austrumiem. Pārsvarā viņi ieceļo, laivās šķērsojot Vidusjūru, lai caur Grieķiju un Balkāniem tālāk censtos nokļūt turīgās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!