Polijā uz autoceļa A2, kas savieno Varšavu ar Vāciju, kāds piedzēries kravas automašīnas vadītājs no Latvijas pie Ždaru caurlaižu punkta ceturtdien ieskrējis pie tā stāvošajos auto, sabojājot piecus no tiem. Koņinas reģiona tiesībsargi avārijas izraisītāja asinīs konstatējuši gandrīz trīs promiles alkohola, ziņo poļu medijs "RMF24".

Ceļu satiksmes negadījumā ievainoti kopumā desmit cilvēki, no kuriem pieci esot nogādāti slimnīcā. Kopumā sabojātas četras vieglās automašīnas un viens neliels kravas vedējs. "Bija spēcīgs sitiens, paskatījos spogulī un ieraudzīju, ka manā virzienā lido balts laukums. Un tad tas ieskrēja manā auto, bet nākamajā brīdī jau es redzēju šo kravas auto izlidojam caur vārtiem," kāds aculiecinieks stāstījis "TVN24".

Policijas inspektors Andrejs Borovjaks pieļauj, ka kravas auto vadītājs bijis ieslēdzis kruīza kontroli, uz ko norāda fakts, ka notikuma vietā nav konstatētas nekādas bremzēšanas pēdas, un, visticamāk, trieciena brīdī auto ātrums bijis 90 kilometri stundā.

Citi aculiecinieki medijam atklājuši, ka avārijas vaininieks bijis vienās asinīs un neturējies kājās. Viņu veduši četri policisti, un šķitis, ka šoferis ir trieciena apdullināts, taču izrādījies, ka viņš ir smagā alkohola reibumā, kāds aculiecinieks stāstījis žurnālistiem. Šoferim draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!