Radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts" izplatījis video, kurā draud Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ar karu Čečenijā un Kaukāzā, vēsta ārzemju masu mediji.

Internetā publicētajā video speciāli uzlikti subtitri krievu valodā. Viens no "Islāma valsts" pārstāvjiem sēž kaujas lidmašīnā, kas nonācis viņu rokās pēc Sīrijas provinces Rakas lidostas ieņemšanas. Kaujinieki draud Putinam, jo tieši Krievija piegādā Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam militāro tehniku.

"Šis ir vēstījums Tev, Vladimir Putin. Šīs ir tavas lidmašīnas, kuras tu nosūtīji Bašaram, bet mēs tās, lai slavēts Allahs, nosūtīsim tev atpakaļ – atceries. Ar Allāha atļauju mēs atbrīvosim Čečeniju un visu Kaukāzu," saka cits kaujinieks, sēžot pie auto stūres. "Tavs tronis jau saļodzījies, tas ir apdraudēts un kritīs līdz ar mūsu ierašanos. Mēs jau esam ceļā!"

"Islāma valsts" kaujinieki jūnija sākumā veica pirmos uzbrukumus Irākas ziemeļu un rietumu rajoniem. Augusta sākumā ASV paziņoja par aviācijas uzbrukumu "Islāma valsts" kontrolētajās teritorijās, bet "Islāma valsts" kaujinieki kā atbildi nogalināja ASV žurnālistu Stīvenu Sotlofu. Augusta beigās "Islāma valsts" ieņēma Rakas reģiona lidostu, iegūstot savā kontrolē smago artilēriju, tankus un kara lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!