Internetā publicētā video redzams, kā militārā apģērbā tērpti vīrieši izmēģina Krievijas ražojuma lielkalibra snaipera šauteni ASVK "Kord". Kadros redzami prokrieviskie kaujinieki Doņeckas apgabalā Ukrainā, norāda vietne "Euromaidanpress.com".

Video redzama jaunākā ASVK šautenes versija, kas esot pieejama tikai Krievijas spēkiem.

ASVK ir lielkalibra snaipera ierocis, kas šauj ar 12,7x108 izmēra patronām. Ierocis paredzēts izmantošanai pret viegli bruņotu militāro transportu, ienaidnieka nocietinājumiem un citiem materiāliem objektiem.

Ieroča šāviņš spēj caururbt ķieģeli, betonu un biezu koka sienu, neitralizējot aiz šiem materiāliem paslēpušos pretinieku.

Vēstīts, ka Kijeva, NATO un Rietumi apsūdz Kremli Ukrainas prokrievisko kaujinieku apbruņošanā, tanku un savu karavīru nosūtīšanā uz Ukrainas austrumiem. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Vardarbību nav izdevies apturēt arī Minskā noslēgtajam pamieram, kurš stājās spēkā 5. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!