Foto: Kadrs no video
Ēģiptiešu televīzijas raidījumu vadītājs Ahmeds Mousa savā pēdējā šovā slavējis Krievijas uzlidojumus Sīrijā, demonstrējot triecienu video, kas patiesībā izrādījušies kadri no datorspēles, vēsta laikraksts "The Washington Post".

"Ļaujiet man izteikties par Krieviju. Krievija neniekojas. Amerika tikai niekojās, tā mēģināja dot triecienu "Daesh" ["Islāma valsts"( IS)]," svētdien savā raidījumā kanālā "Sada el Balad", piesakot video, kas apliecinot Krievijas veiksmīgo cīņu pret IS, paziņoja Mousa.

Viņš papildina, ka, ja ASV kaut kas ir izdevies, tad tā ir IS apbruņošana un finansēšana. Tikmēr Krievija patiesi un veiksmīgi cīnoties pret terorismu.

Video: Krievijas Aizsardzības ministrijas publiskoti uzlidojumu kadri

"Krievi to izdarīja. Jā, tā ir Krievijas armija, tie ir krievu ieroči, tas ir Putins. Jā, viņi apkaro terorismu, patiesi cīnās pret to. Tagad jūs redzēsiet biedējošu video, biedējošu," laikraksts citē žurnālista teikto.

"Vai jūs redzat šo precizitāti? Tie ir teroristi un kaujinieki, un tanki, kā jūs redzat. Tie ir "Daesh" kaujinieki un viņiem ir ieroči. Un redziet to automašīnu – vienā momentā tā ir zudusi!," demonstrēto ierakstu komentē Mousa.

Tikmēr interneta vietne "Egyptian Streets" norāda, ka par Krievijas uzlidojumiem uzdotais video patiesībā ir kadri no 2010. gadā izlaistas datorspēles "Apache Air Assault".

TV raidījuma vadītājs par šo, iespējams, kļūdu, izsmiets arī sociālajos tīklos.




Vēstīts, ka Sīrijā karš notiek kopš 2011. gada, kad pret autoritārā prezidenta Bašara al Asada režīmu vērsti tautas protesti pārauga vardarbībā.

Tagad konflikts ir izvērties kompleksā vairāku fronšu karā starp režīmu, džihādistiem, nemierniekiem, kas vēlas Asada gāšanu, kurdiem un ASV vadīto koalīciju, kas rīko gaisa triecienus pret grupējuma "Islāma valsts" pozīcijām.

Kopš 30. septembra ar gaisa triecieniem Bašara al Asada režīma atbalstam iesaistījusies arī Krievija, draudot ieilgušo konfliktu vēl vairāk padziļināt, kā arī radot domstarpības ar ASV un citām reģiona valstīm, kuras atbalsta Asada opozīcijas spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!