Foto: DELFI

Viļņas pašvaldība gatavojas pārskatīt veloceliņu drošību pilsētā un veikt nopietnus pārkārtojumus, trešdien paziņojis Lietuvas galvaspilsētas mērs Remigijs Šimašus, reaģējot uz traģisku nelaimi, kas dienu iepriekš piemeklējusi kādu riteņbraucēju, kas kritis pa īsām, bet diezgan stāvām kāpnēm un gājis bojā.

Kā Šimašus sacījis Lietuvas radio, galvaspilsētas veloceliņi daudzviet projektēti neloģiski un bezatbildīgi. Viņš uzsvēris, ka, uzmanīgi braucot, šādi gadījumi nekad nenotiktu, tomēr atzinis, ka arī pati infrastruktūra neiztur kritiku.

"Mani kā pilsētas vadītāju visvairāk kaitina tas, ka veloceliņu projektēšanā pieļauta vesela virkne dažādu neloģisku un pat absurdu lietu," norādījis mērs, kas šai amatā stājās šopavasar. "Šis bija viens no tādiem gadījumiem, kad veloceliņš acīmredzami ved kāpņu virzienā, bet pēkšņi nogriežas. Ir pilnīgi skaidrs, ka, nepiesardzīgi braucot, agri vai vēlu kaut kas var notikt."

Par riteņbraucēja bojāejas apstākļiem sākta pirmstiesas izmeklēšana. Arī citi riteņbraucēji, kas bieži izmanto šo veloceliņu, atzīst, ka tas ir bīstams, īpaši vakaros, kad grūti saskatīt, kur celiņš turpinās.

Kā vēsta "15min.lt", minētais veloceliņš līdzās Narbuta ielai tiešām ir bīstams - vienā posmā nākas rēķināties ar elektrības stabiem, tad jātiek garām ļaužu pilnām autobusu pieturām un visbeidzot jālaižas lejup pa bedrainu taku ar bīstamām vietām, kas līdzīgas jau pieminētajām kāpnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!