Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs Liebritānijas premjeru Borisu Džonsonu sauc par cīnītāju un ir pārliecināts, ka viņš atgūsies no jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19, otrdien vēsta britu raidorganizācija BBC. Jau vēstīts, ka pēc koronavīrusa simptomu pasliktināšanās Džonsons pirmdien tika pārvests uz slimnīcas intensīvās terapijas nodaļu.

Jaunajam koronavīrusam veltītā preses brīfingā Rābs sacīja, ka Džonsons ir "labā omā" un "elpo bez palīdzības". Viņš premjerministru dēvēja ne tikai par kolēģi, bet arī par "draugu".

"Visas mūsu domas un lūgšanas šobrīd ir ar premjerministru, ar Keriju (gaidībās esošo Džonsona dzīvesbiedri) un visu viņa ģimeni. Un es esmu pārliecināts, ka viņš tiks ar to galā, jo, ja es kaut ko par šo premjerministru zinu: viņš ir cīnītājs. Un viņš atkal būs pie stūres, īsā laikā izvedot mūs cauri šai krīzei," sacīja Rābs.

Premjerministra pārstāvji BBC teikuši, ka viņam nav nepieciešama plaušu ventilēšana.

Jau vēstīts, ka 55 gadus vecais britu premjers svētdienas vakarā tika uzņemts Svētā Tomasa slimnīcā Londonā ar "pastāvīgiem simptomiem", kā viņa pārstāvji teica, atbilstoši premjera ārsta ieteiktajam "piesardzības solim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!