Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Uzņēmējs Ričards Brensons paziņojis, ka viņa vadītais "Virgin Galactic" ir "nedēļas" no pirmā lidojuma kosmosā, iepretim iepriekš paustajam, ka līdz lidojumam jāgaida mēneši. "Pēc tam ar mani mēs būsim kosmosā pēc mēnešiem, ne gadiem," Brensona paziņojumu citē BBC.

Noprotams, ka drīz pēc pirmajiem eksperimentiem, kas ietver arī uzņēmēja paša došanos kosmosā, tiks uzsākta arī tā dēvēto kosmosa tūristu vadāšana. "Virgin" impērijas dibinātājs tādējādi grasās apsteigt Īlona Maska "SpaceX" programmu un "Amazon" dibinātāja, kā arī pasaulē bagātākā cilvēka Džefa Bezosa "Blue Origin" kosmosa programmu, kuru mērķis arī cita starpā ir attīstīt kosmosa tūrismu.

Brensons kompāniju kosmosa iekarošanai radīja 2004. gadā, solot tūristus vest kosmosā jau 2009. gadā. Programma saskārās ar dažādām problēmām, tostarp avāriju 2014. gadā, kas ievērojami nobremzēja plānus. Tomēr patlaban esot liels pieprasījums, kas atjaunojis sacensību lielo kompāniju starpā

Jau ziņots, ka "SpaceX" pirms neilga laika paziņoja, ka 2023. gadā pirmo kosmosa tūristu apvedīs ap Mēnesi, kurp nav devies neviens cilvēks kopš 1972. gada. Bezosa "Blue Origin" pirmā došanās kosmosā ar cilvēkiem uz klāja savukārt solīta jau nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!