Foto: Vida Press

Pakistānas lielākajā provincē Pendžābā pieņemts likums, kas aizstāv sievietes pret vardarbību un ļaunprātīgu izmantošanu, taču valsts reliģiskie līderi esot norādījuši, ka tie neesot saderīgi ar Korānu un Pakistānas konstitūciju, vēsta aģentūra "Reuters".

Pendžābā pieņemtais likums sievietēm dod tiesisko aizsardzību. Tās, kuras cietušas no vardarbības, var ziņot par pārkāpumiem, kā arī viņas var lūgt patvērumu, kur būs drošībā. Varasiestādes pēc likuma pieņemšanas var sodīt vīriešus par šiem pārkāpumiem un pēc tam izsekot viņus ar GPS aprocēm.

"Šis likums padara vīriešus neaizsargātus," aģentūrai "Reuters" sacīja Fazlurs Remans, kurš ir līderis vienā no Pakistānas lielākajām reliģiskajām partijām. "Šis likums ir mēģinājums Pakistānu vēlreiz padarīt par Rietumu koloniju."

"Šis likums ir pilnīgi nepareizs," uzsvēra Islāma ideoloģijas padomes vadītājs Muhamads Kans Šerani. Viņš atkārtoti pauda, ka likums nav islāmisks, citējot korānu.

Jau iepriekš Šerani izpelnījies starptautisko kritiku par pieņemtajiem likumiem, tostarp par to, ka izvarošanas gadījumos DNS nav uzskatāms par "galveno pierādījumu". Proti, lai tiesā izskatītu cietušās sievietes lietu, ir jānodrošina četri liecinieki – vīrieši –, kuri liecinātu, ka sieviete tik tiešām tikta izvarota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!