Kāds vīrietis no Sanfrancisko, kurš "pirmatnējās" dresūras laikā bija sakodis pats savu suni, saukts tiesas priekšā par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvnieku. 24 gadus vecais krāvējs Stīvens Mols, apmācot savu labradoru Bū, divas reizes nogāzis suni zemē un iekodis viņam kaklā.
"Tur nebija nekā nežēlīga vai sāpīga," intervijā laikrakstam "San Francisco Chronicle" apgalvoja Mola advokāts Džespers Monti. "Mans klients patiesībā suni noskūpstīja."

Pēc aculiecinieku teiktā, Bū pēc saimnieka kodieniem esot sācis skaļi smilkstēt. Abos gadījumos tika izsaukta policija, lai iejauktos netradicionālajā apmācības procesā.

Mols uzskata, ka kodieni labi iederas suņu "dabiskā" apmācībā, kurā tiek izmantota dzīvnieku bara psiholoģija. "Tas nav saistīts ar sāpju nodarīšanu," viņš teica kādam žurnālistam. "Ar to sunim tiek pateikts, ka saimnieks ir dominējošais."

Tiesas procesa laikā Bū saimniekam atņemts un nodots kādas dzīvnieku aizsardzības organizācijas gādībā.

Mols uzsver, ka gada sākumā iztērējis 4500 dolārus Bū ārstēšanai pēc tam, kad suni bija notriekusi automašīna. Viņš ir pārliecināts, ka apsūdzība viņam izvirzīta netaisnīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!