Kāds kambodžietis, uzpildījis benzīnu savā motociklā, atklājis, ka viņš aizmirsis mājās naudas maku un galarezultātā samaksājis par trim litriem benzīna ar savu brāļadēlu, pirmdien ziņoja Kambodžas laikraksts "Kampuchea Thmey" ("Jaunā Kambodža").
Laikraksta publikācijā teikts, ka deviņus gadus vecais zēns Di 2002.gada martā kopā ar savu tēvoci mēģinājis atrast savu tēvu kaimiņu provincē. Taču viņu motociklam beigusies degviela pirms viņi sasniedza savu ceļa mērķi. Iepildījis trīs litrus benzīna ceļmalas degvielas uzpildes stacijā, tēvocis atklājis, ka viņam nav naudas.

Beidzot viņš pārliecinājis veco sievieti, kas pārdevusi benzīnu, pieņemt viņa brāļadēlu kā garantiju, ka viņš atgriezīsies ar naudu - 87 pensiem.

Ir pagājuši gandrīz divi gadi, bet vecā sieviete joprojām gaida, taču viņa nolēmusi paturēt zēnu. "Esmu nolēmusi rūpēties par viņu un audzināt kā pašas mazdēlu," viņa teica laikrakstam.

Neraugoties uz plašajiem ANO atbalstītajiem atjaunošanas darbiem 90. gadu sākumā, bērnu tiesības joprojām ir tāls sapnis Kambodžā, kur sabiedrība vēl aizvien dziedē gadu desmitiem ilgā pilsoņu kara un arī 70.gadu "sarkano khmeru" genocīda atstātās rētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!