Vācijas transporta ministrs Manfrēds Štolpe un Berlīnes Iekšlietu ministrs Erharts Kertings vienojušies aizliegt privāto lidmašīnu lidojumus virs Berlīnes centra.
Kā ziņo vietējā prese, iegansts šāda lēmuma pieņemšanai bija mazas lidmašīnas avārija pie Reihstāga pagājušajā piektdienā. Pēc varas iestāžu versijas, pilots šādi esot izdarījis pašnāvību ģimenes nesaskaņu dēļ.

Pēc Štolpes teiktā, šis incidents liecina, ka mazie lidaparāti var radīt "nopietnas briesmas". Tomēr "absolūtu aizsardzību" pret terora aktiem šis aizliegums negarantēs, jo, lai to panāktu, ir jānosaka lidojumiem aizliegtā zona 100 līdz 200 kilometru rādiusā ap Vācijas galvaspilsētu. "Risks saglabājas," viņš teica.

Kā ziņots, starp Vācijas parlamenta ēku un kanclera Gerharda Šrēdera biroju Berlīnes centrā piektdienas vakarā nogāzusies maza lidmašīna, kas pēc tam uzliesmojusi.

Lidmašīna nogāzās aptuveni 300 metru attālumā no Vācijas parlamenta ēkas - Reihstāga un kanclera Gerharda Šrēdera biroja, izraisot jautājumus par to, ka lidmašīna nepamanīta varēja lidot tik svarīgā vietā Berlīnes centrā, īpaši laikā, kad pēc Londonas terora aktiem drošības spēki strādā pastiprinātā trauksmes režīmā.

Aculiecinieki stāsta, ka lidmašīna no 300 metru augstuma perpendikulāri ietriecās zālājā parlamenta ēkas priekšā un pēc tam to pārņēma liesmas. Lidmašīna pēc avārijas pilnībā izdegusi.

Mazām pasažieru lidmašīnām līdz šim bija atļauts lidot virs Berlīnes, taču lielākas pasažieru lidmašīnas virs Vācijas galvaspilsētas lido pa vienu maršrutu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!