Kāds Lielbritānijas Velsas grāfistes iedzīvotājs atzinies, ka mēģinājis sazāļot savu sievu, paslēpjot krēma kūkā miega zāles. 46 gadus vecais Terens Benets paskaidrojis, ka tādējādi vēlējies padarīt sievu miegaināku un mazāk aktīvu neveiksmīgās laulības dzīves kritizētāju, piektdien ziņo laikraksts "The Times".
Avīze raksta, ka Benets iejaucis sadrupinātās tabletes ievārījumā, taču viņa 44 gadus vecajai sievai Ketrinai radās aizdomas, kad viņa ap kūku pamanīja baltu pulveri, un atteicās to ēst.

Kārdifas Karaliskajā tiesā Benets sacīja, ka viņš vēlējies sazāļot savu sievu, lai izbeigtu emocionālo spiedzi viņu neveiksmīgajā laulībā.

Pamanījusi neparasto balto pulveri, Ketrina piezvanījusi savai meitai, kas izsauca policiju. Policisti konfiscējuši kūkas, kurās atrada divas dozas nomierinošo zāļu nitrazapama, kas būtu izraisījušas miegainību.

Prokurors Leitons Hjūss norādīja, ka Benets arī agrāk uzvedies dīvaini. Reiz viņš savai sievai pasniedzis glāzi vīna, kas izskatījies dīvainā krāsā, un kad viņa par to jautāja, viņš atjokojis: "Vai tu domā, ka es mēģinu tevi noindēt?" Beneta advokāte Džeina Treharne sacīja, ka viņš mēģinājis sazāļot savu sievu, lai tā kļūtu miegaina un pārtrauktu viņu emocionāli mocīt dēļ pastāvīgajām grūtībām viņu laulībā.

Benets atzīts par vainīgu mēģinājumā sazāļot sievu ar mērķi ievainot un kaitēt, un viņam piespriests divus gadus veikt sabiedrībai noderīgus darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!