Vjetnamā saistībā ar vienvietīgā nāvinieku kamerā ieslodzītas sievietes grūtniecību aizturēti divi cietumsargi, piektdien ziņo valsts mediji.
Policijas izmeklētāji pavēstīja, ka vēl nedzimušā bērna tēvs ir ieslodzītais, kurš piegādāja pārtiku nāvinieku kamerās ieslodzītajiem, informē laikraksts "Cong An Nhan Dan" ("Tautas policija").

Laikrakstā teikts, ka abi cietumsargi atbrīvoti no darba iekšlietu sistēmā un aizturēti par "varas stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu", jo ļāva pārtikas piegādātājam palikt ar nāvinieku sektorā ieslodzīto.

Policijas ārsti paziņoja, ka septembrī veiktajās pārbaudēs 39 gadus vecajai par heroīna kontrabandu notiesātajai Ngujenai Ti Oaņai konstatēta grūtniecība 11.nedēļā.

Oaņas vīrs izcieš cietumsodu citā ieslodzījuma vietā citā valsts provincē, teikts laikraksta publikācijā.

Saskaņā ar Vjetnamas likumdošanu, sievietēm grūtniecēm nāvessods aizstājams ar mūža ieslodzījumu.

Atsaucoties uz Oaņas advokāta sacīto, valsts mediji piektdien ziņo, ka šis Vjetnamā ir pirmais gadījums, kad nāvinieku kameras ieslodzītajai konstatēta grūtniecība.

Šogad Oaņai bija paredzēta nāvessoda izpilde, jo tiesa noraidīja viņas iesniegto apelācijas sūdzību sakarā ar pagājušogad piespriesto augstāko soda mēru par heroīna glabāšanu miljarda Vjetnamas dongu (35 280 latu) vērtībā.

Vjetnamā nāvessodu vai mūža ieslodzījumu par heroīna kontrabandu var piespriest gadījumā, ja tā daudzums pārsniedz 600 gramus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!