Foto: Publicitātes foto

Vairākas ģimenes, kuru tuviniekus nogalinājuši noziedznieki no citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, apvienojušās, lai pieprasītu stingrāku ES imigrantu kriminālās vēstures pārbaudi, vēsta laikraksts "The Daily Record".

Jau ziņots, ka Lielbritānijā noslepkavotās pusaudzes Alises Grosas ģimene norādījusi uz sistemātiskām kļūdām valsts imigrācijas politikā, kas ļāvušas valstī iekļūt meitenes slepkavam, latvietim Arnim Zaļkalnam (attēlā), kurš Latvijā bija notiesāts par slepkavību. Britu policijai informācijas par Zaļkalna kriminālo pagātni nebija.

Grosas ģimene vēlas, lai notiktu izmeklēšana par to, kā pirms imigrantu ierašanās Lielbritānijā tiek pārbaudīta viņu sodāmība. Meitenes tuvinieki vēlas pārbaudīt arī to, vai daļu atbildības par Alises nāvi nevajadzētu uzņemties valsts iestādēm, kuras ielaidušas valstī slepkavu.

Nogalinātās pusaudzes ģimenei pievienojušās arī citu imigrantu slepkavu upuru vecāki. 2008.gadā Glāsgovā nogalinātās Moiras Džounsas slepkava, kurš Skotijā bija atradies tikai 10 dienas, Slovākijā bija tiesāts 13 reizes, tai skaitā četras reizes par vardarbīgiem noziegumiem.

Arī līdz nāvei piekautā Marka Gaidiči slepkavas pagātnē bija vardarbīgi noziegumi Polijā.

Abu upuru ģimenes norādījušas, ka turpinās cīnīties par to, lai ierobežojumi Lielbritānijā iekļūt cilvēkiem ar iepriekšēju sodāmību būtu pēc iespējas stingrāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!