Foto: AFP/Scanpix/LETA

Svētdien, 26. februārī, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atlaidis vienu no vecākajiem militārajiem komandieriem Eduardu Moskaljovu, kurš valsts austrumos palīdzēja vadīt karaspēku un cīnīties pret Krievijas karavīriem. Iemeslu atstādināšanai prezidents nav sniedzis, ziņo aģentūra "Reuters".

Par Moskaljova atbrīvošanu no amata Zelenskis paziņoja vienā īsā teikumā. Moskaljovs bijis komandieris Ukrainas Apvienotajiem spēkiem, kuri kopš iebrukuma darbojušies Doneckas apgabalā.

Piektdien, 24. februārī, savā paziņojumā Zelenskis bija pieminējis Moskaljovu, kad uzskaitīja savas sarunas ar militārajiem komandieriem. Atlaistais komandieris amatā bijis kopš 2022. gada marta – īsi pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Ukrainas Apvienotie spēki vēl nav snieguši komentāru par komandiera atbrīvošanu no amata.

Krievijas spēki Ukrainas austrumos aktīvi cenšas ieņemt Luhanskas un Doneckas apgabalus to administratīvajās robežās. Pēdējās nedēļās Zelenskis vairākkārt izteicies, ka reģionos situācija ir sarežģīta un sāpīga.

Krievijas vienības savus uzbrukumus fokusē uz Bahmutu, neskatoties uz agresorvalsts dzīvā spēka zaudējumiem un līdzšinējām neveiksmēm. Platformā "Facebook" Ukrainas bruņotie spēki ziņoja, ka svētdienas uzbrukumos Bahmutai Krievijas spēki uzsākuši vairākus uzbrukumus, kuri bijuši neveiksmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!