Foto: Kadrs no video
Tā sauktā nacistu "zelta vilciena" meklējumos sāktajiem rakšanas darbiem ieejot trešajā dienā, dārgumu meklētāji uzgājuši tērauda pēdas, porcelānu un sliedes gabalu, vēsta ārvalstu mediji.

Rakšana notiek vietā pie dzelzceļa līnijas Valbžihas apkārtnē, kur, kā uzskata dārgumu meklētāji polis Pjotrs Kopers un viņa vācu partneris Andreass Rihters, ir aizgruvis tunelis ar, iespējams, tajā paslēpto teiksmaino vilcienu.

Leģenda vēsta, ka vācu armijai bēgot no padomju spēku tuvošanās, 1945. gadā nacistu salaupītais zelts un dārglietas tika sakrāmētas vilcienā, kurš tā arī nekad nesasniedza savu galamērķi, bet mīklaini pazuda tagadējās Polijas teritorijā.

Dārgumu mednieki, pamatojoties uz kāda aculiecinieka stāstiem un ģeoloģisko radaru attēliem, uzskata, ka viņiem ir izdevies uziet šo vilcienu. Viņi gan domā, ka vagonos drīzāk būs atrodami dažādu ieroču prototipi, nevis dārgumi.

Eksperti tikmēr ir gaužām skeptiski, ka patiešām varētu būt atrasts "zelta vilciens". Neesot pat nekādu pierādījumu, kas tas vispār ir Polijā,

Šonedēļ, sākot atrakt iespējamo tuneļa vietu, komanda uzrakās "ļoti smagam akmenim". Jau tika izvirzītas teorijas, ka tunelis varētu būt zem tā, vēsta raidsabiedrība RT. Brigāde ceturtdien bija ieplānojusi urbties cauri klintsbluķim, taču šis plāns atmests un rakšana turpināta citā vietā.

Toties te atrastas tērauda pēdas un porcelāna fragmenti, kas nav raksturīgi šai apkārtnei, ziņo vietējie mediji. Tāpat lāzerskenēšanas dati uzrāda lielu dzelzs klātbūtni rakšanas vietā. Tas meklētājos vieš cerību, ka darbi nebūs veltīgi.

Vietne "History online" ziņo, ka vēlāk ceturtdien citā pārbaudes rakumā atrasts sliedes gabals un vēl vienā pakavs. Tikmēr cita bedre izrakta līdz 15 metru dziļumam, bet tajā nekas, kas palīdzētu vilciena meklējumos, nav atrasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!