Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas ārlietu ministre nosauca Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāru Antonio Gutērrešu par "ASV marioneti", nosodot viņu par pievienošanos ASv paustajai kritikai par Ziemeļkorejas neseno starpkontinentālās ballistiskās raķetes (ICBM) izmēģinājumu, raksta "Associated Press" (AP).

Gutērrešs iepriekš nāca klajā ar paziņojumu, stingri nosodot Phenjanas piektdien veikto ICMB testu un atkārtoti aicinot Ziemeļkoreju "nekavējoties atturēties no jebkādām turpmākām provokatīvām darbībām".

Šo paziņojumu viņš publicēja pēc tam, kad ASV un citas valstis izteica līdzīgu kritiku par Phenjanas ICBM testu.

"Es bieži uzskatu ANO ģenerālsekretāru par ASV Baltā nama vai tā Valsts departamenta locekli," teikts Ziemeļkorejas ārlietu ministres Čo Sonhui paziņojumā. "Es izsaku dziļu nožēlu par to, ka ANO ģenerālsekretārs ir ieņēmis ļoti nožēlojamu attieksmi, neievērojot ANO Statūtu mērķi un principus un tās atbilstošo misiju, proti, visos jautājumos saglabāt objektivitāti un vienlīdzību," viņa turpināja, piebilstot: "Tas skaidri pierāda, ka viņš ir ASV marionete."

Svētdien pasaules lielāko industriāli attīstīto demokrātiju augstākie diplomāti nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, aicinot ANO Drošības padomi veikt stingrus soļus, reaģējot uz Ziemeļkorejas raķetes palaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!